LAS CANARIAS: activista sahariana HAIDAR en huelga de hambre

ESQUERRA UNIDA PROMOURÀ EN LES CORTS UNA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE RECOLZAMENT A AMINATOU HAIDAR


La formació d’esquerres està elaborant una petició de declaració institucional del parlament valencià, de la mateixa manera que l’ha presentada el canari, per a recolzar a l’activista sahariana Aminatou Haidar. “La retenció de Haidar en l’aeoroport de Lanzarote vulnera els seus drets i incorre en una il·legalitat, segons ha expressat el propi Consell General d’Advocacia Espanyola, perquè se li prohibeix eixir d’Espanya, conculcant així el seu dret fonamental a la llibertat de circulació”, manifesta la coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, Marga Sanz.

Aquesta petició de declaració institucional pretén seguir el camí del Parlament de Canàries, qui fa uns dies aprovà una semblant per mostrar el recolzament a Haidar i per a instar al govern espanyol actue a que complisca la legalitat, trobe una solució per alliberar a l’activista sahariana i establisca contacte amb el govern de Marroc per a que s’autoritze a Haidar a entrar en El Aaiún, complint així amb la Convenció Internacional de Drets Civils i Polítics de l’ONU.


EUPV des de fa anys ha lamentat el canvi de posició del ministre Moratinos, qui ha estat abstenint-se en les resolucions que insten en l’ONU a la reivindicació del dret d’autodeterminació del poble saharià.

 (Tomado de Agenda Roja, Mislata)


IU DICE QUE EL GOBIERNO SÓLO QUIERE "NO MOLESTAR A MARRUECOS" CON HAIDAR



(EFE).- El coordinador federal de IU, Cayo Lara, considera que las propuestas del Gobierno español respecto a la activista saharaui Aminatu Haidar, entre ellas el acceso a la nacionalidad española, son "en el fondo, para no molestar a Marruecos".


En declaraciones a Efe, Lara ha reiterado que "se tiene que respetar la voluntad de Aminatu", que es regresar a El Aaiún con su familia, y "no dejar que se desangre esta situación".


Cayo Lara, que ha participado hoy en Sevilla en una manifestación convocada por IU para pedir una "salida por la izquierda" de la crisis económica, ha culpado al Gobierno español de "ser cómplice" de Marruecos en la "ilegalidad" que se comete con Haidar, que lleva catorce días en huelga de hambre en Lanzarote.


Esta actitud "incomprensible" del Gobierno español, según Lara, debería ser cambiada por una disposición "respetuosa" hacia la activista saharaui, que pasaría por facilitar su entrada en El Aaiún.


El dirigente de IU ha concluido que no se acaba de tomar esa decisión porque "debe pesar más la presión diplomática de Marruecos que la violación de la legalidad que ha aceptado España".
  
 (MAS esp. online)



Comentarios

  1. Anónimo8:27 p.m.

    Las Naciones Unidas han tardado en "intentar" solventar el problema 25 dias. Unas Naciones Unidas diferentes o un gobierno mundial tendría que ser quien defendiera a Haidar. http://hombredeapie.wordpress.com/2009/12/08/haidar-marruecos-espana-gobierno-mundial/

    ResponderBorrar

Publicar un comentario

Entradas más populares de este blog

Fusilados/as :PRESENTE

DISCUSIONES SOBRE LAS PILDORAS

PERU : STOP NEWS FUJIMORI CONDENADO.RU