IZQUIERDA UNIDA en VALENCIA: sobre el paganismo y los solsticios

AR Nº 3159 16 desembre 2013

SOPAR DE NADAL DIMECRES 18 DE DESEMBRE A LES 21 HORES


Sent que EUPV és una organització laica i que ve reivindicant des de fa anys la separació de l'Església de la resta dels àmbits que componen aquest Estat que tenim, del que també canviaríem moltes coses, no ens resistim a realitzar una xicoteta celebració de finalització d'any, encara que, açò si, un poc avançada.


La festa del Nadal no la celebraven els antics cristians doncs no és fins a la segona meitat del Segle IV quan la festa “del Sol que venç a les tenebres” (perquè es començaven a allargar els dies) es cristianitza i el solstici d'hivern passa a ser una festa religiosa.


No anem a entrar en el caràcter pagà d'aquesta festa que celebraven molts pobles abans del cristianisme com els romans amb el Naixement del Sol Invicte (Natalis Solis Invicti), o la més antiga encara celebració del naixement anual del déu-Sol en el solstici d'hivern, o les festes de Jule (Júl) dels antics pobles nòrdics on s'emprava un tronc ritual -precursor del nostre actual arbre de Nadal- que feien cremar per dotze hores i després llançaven les cendres als camps per a fertilitzar-los. Els pobles germànics també adornaven un arbre (l'Arbre de l'Univers) en honor a Frey, déu del Sol naixent, la pluja i la fertilitat. Els Mexicas celebraven l'adveniment de Huitzilopochtli, déu del Sol i de la Guerra i els Inques el renaixement de Inti o el déu Sol.


Hi ha per a tots els gustos, però per a nosaltres és un moment per a gaudir d'uns dies festius i seguir lluitant perquè els actes de caritat cristiana que tant es veuen aquests dies es convertisquen en una vertadera solidaritat i una vertadera presa de consciència per a aconseguir entre totes i tots una societat més justa.


Vos esperem a totes i tots el dimecres al local del carrer Literat Azorín 8 baix on estarem a partir de les 20 h i a les 21 soparem i podrem xerrar una estona.


Vos recordem que aquest dia és l'últim per a poder comprar loteria de Nadal d’EUPV Mislata.

Salut!



Comentarios

Entradas más populares de este blog

Fusilados/as :PRESENTE

DISCUSIONES SOBRE LAS PILDORAS

PERU : STOP NEWS FUJIMORI CONDENADO.RU