ESPANA: EUPV contra el maltrato animal

EUPV MISLATA CONVOCA UNA CONCENTRACIÓ CONTRA EL MALTRACTAMENT ANIMAL



EUPV Mislata convoca una concentració ciutadana que tindrà lloc el pròxim dia 15 d’agost a les 23:30 hores (coincidint amb l’inici dels “festejos taurins”) enfront de la plaça de bous portàtil de Mislata (C/ Hospital cantó amb Av. Escultor Miquel Navarro) i encoratgem la població que ens acompanye lluint una camiseta negra o peça semblant en senyal de desaprovació.

Des del Col·lectiu d’EUPV Mislata volem transmetre el nostre total desacord amb la pretensió de tornar a implantar de forma permanent actes festius on es maltracta animals. Mislata no és una població amb tradició de festejos amb bous i només el benefici directe d’una minoria d’aficionats, sumat a la desídia de l’equip de govern, possibilitarà que s’organitzen els mateixos, en contra de l’opinió majoritària de la ciutadania de Mislata.

La tortura animal no és art. No hi ha gens sublim o bell en la tortura o degradació d’animals. Tampoc no és cultura. En qualsevol cas l’entorn que rodeja aquest tipus de festejos arreplega i reprodueix elements danyosos que s’incrusten en els valors tradicionals i que cal eradicar progressivament, com el masclisme, la misogínia, l’homofobia i el menyspreu a la diferència. Finalment, apel·lar al caràcter tradicional dels festejos taurins és una fal·làcia, sobretot, a Mislata. Algunes poblacions del País Valencià poden sostindre -de forma dubtosa- la vigència ancestral de costums antics (que en tot cas tampoc no són inamovibles) però cap localitat de l’Horta Sud, inclosa Mislata, pot allargar el fil del temps més enllà de la implantació forçada d’algunes corporacions populistes, ja siguen franquistes o democràtiques, encabotades a donar al poble “pa i circ”.


Comentarios

Entradas más populares de este blog

Fusilados/as :PRESENTE

DISCUSIONES SOBRE LAS PILDORAS

PERU : STOP NEWS FUJIMORI CONDENADO.RU